Lysefjorden Lodge

Lysefjorden Lodge is situated at the head of the Lysefjord and is a superb base for hiking Kjerag and other outdoor activities in the area.

Foto: John Petter Nordbø

About

Lysefjorden Turisthytte er et fantastisk sted å være for å oppleve Lysefjorden. Hytta er et bindeledd mellom fjord og fjell, et godt utgangspunkt for Kjerag og Flørlitrappene og ligger midtveis i løypa Lysefjorden Rundt. Lysebotn er omgitt av spektakulære landskap med Lysefjorden i vest og Sirdalsheiene i øst. Her er opplevelsesmulighetene mange – enten du vil besøke berømte turmål, finne freden i Lysedalen, oppdage ubefolkede fjellheier eller bade i blank fjord og krystallklare elver. 

 Hytta er sommeråpen, med betjening fra midten av mai til midten av oktober. Nydelig tilberedte måltider kan inntas i den trivelige restauranten, og etter måltidet kan du nyte kveldsroen i peisestua. Alle er velkomne til å spise frokost, lunsj eller middag i restauranten. I kiosken selges snacks, proviant og suvernirer. Lysefjorden Turisthytte tilbyr overnatting på rom med privat dusj og toalett, eller rimeligere overnatting på sovesal. Det finnes også et rom tilpasset rullestolbrukere, og rom der du kan ha med hund. Hytta er godt egnet for barnefamilier, med store hager, leker og trampoline. Anlegget ble pusset opp i 2021 og er nå en av landets mest fargerike turisthytter!  

 

Practical Information

Open: mid-May to mid-October

Capacity: 80 beds

Members of the Norwegian Trekking Associations receive a 15% discount on accommodation.

This company is eco-certified.